Profil demir ve sac kesim işlemlerinde lazer kesim yöntemini kullanıyoruz. Böylece hızlı ve ekonomik çözümler elde ediyoruz. Lazer makinesi ile yaptığımız tüm kesim işlemlerimizi detaylı bir şekilde anlatmadan önce, lazer kesim kavramının ne olduğunu anlatmaya başlayalım.
Lazer Kesim Nedir?
Optik aynalar aracılığıyla plazma halde ışınların yansıtılması, yakma ve kesme işlemlerinin gerçekleştirilmesidir. Bu işi yapan makineler vardır ve özel olarak tasarlanmışlardır.
Lazer kesim makinası, Bilgisayarlı CNC olarak adlandırılır.
Proses işlemi, lazer ışınlarının üretilmesi için kapalı bir kap içinde, elektrik rezonanslarının uyarılmasıdır. Materyallerin parlaması için uyarılma işlemini gerçekleştirir. Bu işlem sonucunda kaçmak için yeterli enerjiyi biriktiren ışınlar, optik aynalar yardımıyla dış ortama yansıtılır. Burada önemli olan bu ışınların dar bir alanda odaklanarak yansıtılmasıdır. Zaten kesim ya da diğer işlemlerin etkili olmasını sağlayan durum budur.
Makinadan çıkan ışınların çapı, 1.5-2.0 milimetre kalınlığındadır. Merceklerin olduğu başlıkta yer alan kiriş malzemesi, ışınların odaklanmasında kullanılır. Kirişler arasında yer alan mercek ve aynalar yardımıyla lazer ışınları, 0.025 milimetre gibi çok küçük noktalara odaklanır.
Sac metal kesimlerinde odaklama aralığı 38-76 milimetre kadardır. Kesilecek malzemenin türüne göre odak aralığı değişir. Bu değişim CNC makineleri yardımıyla gerçekleştirilir.
Lazer Kesim Parametreleri
Metal türüne göre lazer kesim parametreleri farklılık gösterir. Metal türü baz alınarak kesim hızı ve gaz miktarları makineler yardımıyla ayarlanır. Mesela paslanmaz çelikler için nitrojen gazı kullanılır. Siyah sac metallerinin kesimi için ise oksijen gazı kullanılır.
Aynı şekilde alüminyum metal malzemelerin kesilmesi için azot ya da nitrojen gazı kullanılır.
Lazer Kesim İşleminin Avantajları
Metallere uygulanan kesim işlemi lazer yöntemiyle yapıldığında aşağıdaki avantajları elde edersiniz:
Lazer Kesim Türleri
Buharlaştırma, eritip işleme, reaktif kesim yöntemleri, lazer kesim türlerini oluşturur. Şimdi bu türleri kısaca tanıyalım.
Buharlaştırma Yöntemi
Lazer kesim uygulamalarında bu işlem standarttır. Yani bütün metal malzemelerde kullanılan bir yöntemdir.
Buharlaştırma yöntemi, lazer ışınlarının bir noktaya odaklanarak, bu bölgede kaynama derecesinde ısı oluşturmasıdır.
Kaynama derecesinde ısınan materyal erimeye başlar ve bu kısımda anahtar deliğine benzer bir oyuk meydana gelir.
Eritip İşleme
Füzyon ya da darbe kesimi olarak da adlandırılır. Bu yöntemde metallerin kesme alanına yüksek basınçlı gaz uygulanır. Böylece daha fazla güç kullanımının önüne geçilmiş olunur. Lazer ışınları ile malzeme erime noktasına kadar ısıtılır. Daha sonra gaz püskürtülür. Basınçlı gaz bu bölgedeki malzemeyi dışarı doğru atar.
Reaktif Kesim Yöntemi
Lazer kesim gazı olarak da adlandırılır. Reaktif kesim işleminde ateşleme kaynağı lazer ışınlarıdır. Tıpkı oksijen kaynağındaki gibi yani meşale alevi şeklinde lazer ışın demeti oluşturulur ve metallerin yüzeyine uygulanır. Genelde 1 milimetreden daha kalın olan karbon çeliklerini kesmek için bu yöntem kullanılır. Daha az lazer ışını uygulanarak çelik plakalar da bu yöntemle kesilir.
Lazer Kesim Sac İşlemi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kesimi yapılacak olan sac malzemesinin kalınlığı ölçülür. Daha sonra malzemenin fotoğrafı, CNC makinesini yönlendiren CAD yazılımına yüklenir. Vektörel olarak çizim oluşturulur. Lazer kesim sac yerleştirme işlemi gerçekleştirilir.
Kesimi yapılacak olan metal CNC makinesinin tablasına yerleştirilir. Kesim yapılacak olan sac malzemesine uygun gaz seçimi ve parametreler belirlenir.
Son olarak kesim işlemine başlanır ve sonlandırılır.
Lazer Kesim Sac Modelleri
Dilediğiniz kalınlıkta ve şekilde kesim işlemini gerçekleştirebiliriz. Lazer kesim sac modelleri ve daha fazlası için bizlere iletişim adreslerimizden ulaşabilirsiniz.
Lazer Kesim Sac Fiyatları
Fiyatlarımızı yaptığımız işlemin süresine ve kesimi yapılacak malzemenin miktarına bağlı olarak belirliyoruz. Müşteri danışmanlarımızdan lazer kesim fiyatları teklifi alırken, gerekli bilgileri eksiksiz olarak ilettiğinizden emin olun.
Boru Profil Lazer Kesim
Bu kesim işleminde çelik profil boruların yüzeylerinde herhangi bir kalıntı olmamasına dikkat ediyoruz. Yüzeyleri iyice temizledikten sonra, profilleri boylarına göre ayırıyoruz. Daha sonra aşağıdaki yöntemlere göre kesim işlemine başlıyoruz.
Oksi Profil Kesim
Plazma üreten lazer makineleri yardımıyla gerçekleştirdiğimiz bir kesim türüdür. Profil malzemeleri yüksek dereceli ısılardan etkilenmediği için bu yöntem kesim için idealdir. Oksijen gazı ve lazer ışınları kullanılarak gerçekleştirdiğimiz kesim türüdür.
Plazma Profil Kesim
Bu yöntemle gerçekleştirilen lazer kesim işi para ve zamandan kazandırır. CNC makinesinde, basınçlı gaz ve lazer ışınları oluşturularak gerçekleştirilir. Hata seviyesi en alt düzeydedir. Bu yöntemle hızlı kesim işlemleri gerçekleştiriyoruz. Profesyonel lazer kesimci sayesinde işlem kusursuz bir şekilde tamamlanır.
Fason Lazer Boru Kesim
Standart olarak gerçekleştirdiğimiz işlemler dışında, fason lazer boru kesim işlemini de yapıyoruz.
Dilediğiniz şekillerde ve ebatlarda kesim işlemi gerçekleştiriyoruz. Lazer kesimci ve kesim işlemleri hakkında detaylı bilgi için bizleri mutlaka arayın.
Profil Lazer Kesim Ankara
Faaliyet alanımız olan Ankara ilinde, ihtiyacınız olan hızlı ve temiz kesim işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kısa sürede siparişleriniz hazır!
Profil lazer kesim Ankara hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye, web sitemizin ana sayfasından ulaşabilirsiniz.
En iyi lazer kesimci personelinden yardım alıyoruz.
CNC Lazer Kesim Nedir?
CNC adı verilen makinelerde; işleme tablası, bilgisayar, operatör alanı gibi bölümler bulunur. Bu makine ve bu makinaya bağlı lazer yardımıyla gerçekleştirilen kesim işlemlerine, CNC lazer kesim adı verilir.
Lazer kesimci bu makinenin işletmenliğini yapan kişidir. Lazer kesimci ayrıca bilgisayar programı yardımıyla kesilecek yüzeyi belirler.
CO2 Lazer Kesim Nedir?
Metallerin lazer yardımıyla kesim işlemlerinde bazı gazlar kullanılır. Bu gazlardan bir tanesi de karbondioksit gazıdır.
CNC makinesinin kafa bölgesinde bulunan lazer ünitesindeki mercek ve aynalar yardımıyla, yüksek yoğunluklu lazer demetleri elde edilir. Bu lazer demetleri yardımıyla metal yüzeyinde yüksek sıcaklıklar oluşturulur. Eriyen bu yüzeyin düzenlenmesinde ise karbondioksit gazından yardım alınır.
Yani lazer ışınlarının kestiği bölgelerde oluşan döküntüleri, karbondioksit gazı temizler.
Lazer kesimci tüm bu işlemleri yöneten kişidir.
Lazer Kesim Hangi Sektörlerde Kullanılır?
Lazer kesim sac levha, boru kesim ve karbon çelikleri, sanayi ve inşaat sektörünün ihtiyacını karşılar.
Lazer kesimci aşağıdaki alanların ihtiyacını karşılar:
Lazer Kesim Tezgah Türleri
Kesilecek malzemenin türüne göre, tezgah türleri de farklılaşmaktadır. Ancak piyasada genel olarak üç farklı tezgah türü kullanılır.
Geleneksel tarzda kesimler için CO2 tezgahı, yeni nesil kesim işlemleri için fiber lazer tezgahları ve DDL teknolojisini kullanan diyot lazer tezgahları…
Bu üç farklı tezgah ya da tabla alanlarında başta lazer boru kesim olmak üzere, her türlü metal kesim işlemi gerçekleştirilmektedir.
Lazer kesimci tüm tezgahlarda kesim yapan kişidir.
Lazer Kesim Fiyatları
Kullanılan makine, malzemenin türü, işlem zamanı ve malzemenin adedi gibi kriterlere göre, lazer kesimci fiyatları belirlenir. Yaptırmak istediğiniz işlem türüne göre net fiyat bilgisi alabilmek için bizleri mutlaka arayın.
Lazer Kesim Fiyat Hesaplama
Elektrik birim maliyeti, harcanan gazın birim maliyeti, işçilik ve malzeme gibi kriterleri girerek, ortalama olarak, lazer kesimci fiyatlarını hesaplayabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizleri aramanız yeterlidir.
Lazer kesim fiyat hesaplama işlemlerini müşteri danışmanlarımız, sizlerden aldığı bilgilerle kısa sürede gerçekleştirecektir.
Lazer kesim makinesi hakkında ve diğer konular için de bizleri arayabilir detaylı bilgi edinebilirsiniz.